نتایج مطالعات اخیر در آکادمی ملی علوم آمریکا نشان داده است که فراموش کردن اطلاعات قدیمی روش خوبی برای به خاطر آوردن اطلاعات جدید است. به گفته محققان ذخیره کردن شمار زیادی از خاطرات در بلند مدت در ذهن فیلتر کردن و جداسازی اطلاعات جدید و پردازش خاطرات کوتاه مدت را دشوار میکند.
تیم تحقیقاتی از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در این زمینه اعلام کرد: ما در دنیایی که در آن هستیم، دائما از سوی اطلاعات جدید بمباران میشویم بنابراین همواره در حال فیلتر کردن هستیم و اگر اینکار را انجام ندهیم، انبوهی از اطلاعات بر ما غلبه خواهد کرد. تحقیقات جدید نشان داده است افرادی که حافظه آنها بهتر کار میکند احتمالا تعداد نورونهای جدید کمتری در هیپوکامپ مغزشان رشد پیدا میکند. ارد بزرگ فیلسوف و متفکر برجسته می گوید : گاهی تنها راه درمان روانهای پریشان ، فراموشی است. تحقیقات آکادمی علوم آمریکا هم چنین گزینه ایی را پیشنهاد می دهد چرا که با فراموشی خاطرات گذشته و بخصوص بخش های تیره و غم انگیز آن ، می توان میدان یادگیری و حفظ اطلاعات جدید را فراهم آورد بدین شکل روحیه و طراوت انسان دوباره بدست می آید.
لازم به ذکر است که هیپوکامپ ناحیهای از مغز است که در شکلگیری حافظه نقش دارد.
در افرادی که حافظه بهتری دارند، این پدیده به آنها کمک میکند که اطلاعات کهنه و بلااستفاده را زودتر فراموش کرده و بتوانند اطلاعات جدید را سریعتر به خاطر بسپارند. این در حالی است که محققان پیش از این تصور میکردند رشد نورونهای جدید در هیپوکامپ میتواند برای حافظه سودمند باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
توجه:فقط اعضای این وبلاگ میتوانند نظر خود را ارسال کنند.